I siste kamp før ferien løsnet det endelig for Skeies menn! I en forrykende forestilling ble Nardo feid av banen i en kamp hvor Øyvind Gausdal skåret sitt mål nr. 200 for VFK.

En traurig vårsesong har det vært for alle som er glade i VFK. Kun 8 poeng, 18-29 i målforskjell og sisteplass på tabellen etter halvspilt serie er man langt i fra fornøyd med i klubben som er inne i sin tiende sesong i andre divisjon etter opprykket i 2007. Siste kamp før ferien var mot Nardo, som har ligget i toppen hele sesongen etter 2-1 seieren mot VFK i første seriekamp. Med seier på Moseidmoen ville de tatt ferie på tredjeplass.

Nardo hadde det første skuddet på mål, men det var det eneste de hadde å by på i første omgang mot et tent hjemmelag. Etter 8 minutter vant en aggressiv Nicolai Aas ballen høyt i banen og kombinerte fint med Preben Skeie før han blåste ballen i mål via keeper. 2-0 og Øyvind Gausdals 200. mål i VFK-trøya kom etter et kvarter på typisk Gaus-vis. Bevegelsen foran mål, et perfekt innlegg og en prikkfri avslutning. Kim Kvaalen fikk ballen fra Jesper Jansen i god innleggsposisjon. Dette oppfattet Gaus, som rygget bort fra sin midtstopper og kom i perfekt posisjon til å møte et nydelig slått innlegg fra Kvaalen. Avslutningen var det ingenting å utsette på, og Gaus og hele Moseidmoen kunne juble for bragden det er å nå 200 mål. Vindbjart fortsatte dominansen og Mathias Engebretsen satte inn 3-0 på et fint skudd nede i hjørnet fra like utenfor sekstenmeteren etter en retur. Noen minutter senere la Kvaalen på til 4-0 etter en tabbe av keeper. Et fint angrep på venstresiden hvor Victor Vindfjell la en ball foran mål som gikk gjennom hele feltet. Gausdal jaget ballen og fikk slått den ut på 17-18 meter til Kvaalen, som sendte i vei et skudd midt på keeper. Han var uheldig og fomlet den i mål. Like før pause la Gausdal på til 5-0 da han tok ned innlegget fra Engebretsen på brystet inne i feltet og tuppet ballen forbi keeper og i mål. En verdig avslutning på en fenomenal omgang av Skeies menn.

Det var litt av en overraskelse vi fikk før helga da det ble klart at Christian Follerås igjen skal aksle VFK-trøya etter en halv sesong for Hånes i 5. divisjon. Mot Nardo fikk den knalltøffe og målfarlige midtstopperen sitt comeback etter 65 minutter, da han ble byttet inn for Adam Pytel.

Preben Skeie har slitt med å finne nettmaskene i år. Midtbanespilleren skåret 13 mål i serien i fjor. Før kampen mot Nardo sto han med 0 mål på 13 kamper. Men det løsnet for unge Skeie på lørdag. Etter 72 minutter stusset han vakkert inn et frispark fra Kvaalen og fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 7-0 da han fikk satt panna på et langt innkast fra Follerås like før slutt. En fin revansj for Preben og VFK.

En fin måte var det også å ta ferie på for Vindbjart, som nå klatrer to plasser og er innenfor skuddhold til 9. plass og videre klatring på tabellen i løpet av høstsesongen. God ferie!