Det ble poengdeling i en jevn kamp på Moseidmoen søndag ettermiddag. Nest-Sotra tok ledelsen og kunne økt på straffespark, men en god Nicolai Larsen Berg reddet mesterlig. Dermed greide et tent VFK-lag å slå tilbake i andre omgang med et strålende frispark-mål av Christian Follerås.

VFK gikk rett i angrep og Nicolai Aas burde gjort 1-0, men skuddet fra kort hold gikk like utenfor. Det var ikke så mye som minnet om en kamp mellom et topplag og et bunnlag utenom det faktum at serielederne fra Sotra scoret på sin første mulighet etter fire minutter. Alexander Dang fikk en pasning bak et VFK-forsvar som sto altfor høyt, og spissen gjorde ingen feil alene med keeper. Etter dette styrte hjemmelaget kampen, mens Nest-Sotra satset på kontringer. Børge Engesland burde gjort 1-1 etter 25 minutter, men headingen fra kort hold gikk over. Bortelagets Alexander Dang var nære på å øke ledelsen ved to anledninger. En lobb gikk like over og straffesparket reddet Larsen Berg. VFK hadde også en stor sjanse til før pause. Iman Mafi skjøt ballen inn mot bakerste stolpe, men Nicolai Aas rakk akkurat ikke frem.

vfk-notodden-corner

I andre omgang fortsatte hjemmelaget å presse på for utligning. Iman Mafi og Victor Vindfjell angrep mye på VFK’s venstreside, men serielederne klarerte det som kom inn i feltet. Magnus Langerud begynte å vise seg frem utover i omgangen da Nest-midtbanen ble slitne, og indreløperen gikk på flere raid som ble farlige. Han ble felt 20 meter fra mål med 12 minutter igjen av kampen. Ikke mange i dette landet er bedre enn Follerås til å ta frispark fra dette holdet, og midtstopperen skrudde ballen over muren og utenfor rekkevidde for bortelagets keeper til stor jubel fra tribunen. Etter scoringen ble det veldig åpent på midtbanen og begge lag ville gjerne avgjøre, men resultatet ble 1-1 og poengdeling. Nest-Sotra kan nok si seg fornøyd i og med at de fortsatt har seriegullet i egne hender med bedre målforskjell enn VFK’s neste motstander, Notodden. VFK krøp forbi Fana på tabellen, men er fortsatt ett poeng bak Odd 2 på sikker plass.