VFK er nå helt sist på tabellen etter at det ble tap hjemme mot Notodden på lørdag. Det har kun blitt 8 poeng på de 12 første kampene og det er 3 poeng opp til sikker plass.

Notodden hadde noen tilløp til målsjanser tidlig i kampen, men det var VFK som fikk den første store muligheten etter 6 minutter, da Preben Skeie spilte Jesper Jansen vakkert igjennom alene med keeper. Sarpingen ble dyttet overende bakfra like utenfor sekstenmeteren, men dommeren slo bare ut med armene. Like etter var Kitolano nære på å heade inn 0-1 til Notodden, men ballen gikk like over via hanskene til Larsen Berg. Øyvind Gausdal var nære på å nå ballen da Joachim Eriksen slo inn foran mål, men det forble målløst til pause.

Snaue 10 minutter ut i andre omgang ble det et balltap for hjemmelaget høyt i banen og Notodden kontret inn ledelsen. VFK greide ikke å sette skikkelig trykk på bortelaget, men 10 minutter før full tid spilte Skeie en ball inn til Eriksen 7-8 meter fra mål, hvorpå vingen ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Øyvind Gausdal var sikker og satte inn sitt 199. mål i VFK-trøya. Gleden varte ikke lenge, for Ole Marius Aasen ble for mye for VFK-laget på lørdag. Han stod bak 1-0 målet, og nå driblet han halve hjemmelaget før han la ballen på et sølvfat til Borgar Velta, som fikk gleden av å avgjøre kampen med sin 1-2 scoring. Bra gjort, men der stod flere VFK-spillere med lua i hånda. Magnus Langerud var nære på å utligne, da han driblet seg inn i Notoddens felt, men avslutningen ble for svak. Gausdal var også nære på etter en corner, men nådde ikke helt opp.

Hønefoss vant sin kamp mot Hødd på søndag og gikk dermed forbi VFK, som nå ligger helt sist. Det er to kamper igjen før ferien – borte mot Vidar, som alltid er vanskelig, og hjemme mot Nardo, som har hengt med i toppen hele vårsesongen.