Det ble etterhvert en helsvart dag for de kvide og blå på kunstgresset mot Ørn-Horten. VFK greide aldri å svare etter at bortelaget scoret på straffe mot slutten av første omgang. Et tafatt lag fikk regelrett juling på hjemmebane.

Vindbjart startet kampen best og kom til noen muligheter, den største ved Peder Karlsen. Han kom helt igjennom fra venstresiden og hadde muligheten til å gå rett mot keeper, men valgte å prøve et innlegg som falt i fisk. Kampen jevnet seg etterhvert ut og bølget frem og tilbake. Rundt 10 minutter før hvilen løp Sondre Nordhagen ned en Ørn-spiller, og dommeren hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Johnny var på ballen, men den snek seg inn i nettet. Noen minutter etter headet Ørn inn en ball etter corner, og kunne ta med seg en tomålsledelse til pause.

Til andreomgangen ble Christian Follerås satt frem som spiss for å få litt mer «trøkk» i boksen, men Ørn eide denne omgangen fullstendig og valset over et tafatt VFK-lag. Det ble stygge sifre til slutt etter to sene mål. En tøff smell for et ungt lag med 0-5 i sekken.