Vindbjart FK deltok på årets vinterturnering for de beste 2. divisjonslagene.

I første kamp møtte VFK et sterkt Skeid-lag, som ble nr.2 i sin avdeling sesongen 2011.

VFK (4-3-3)

Terje

Jostein Lundemoen (prøvespiller) – Follis – Simon – Markus Agirman (debutant)

Kristian – Kjetil – Kim K.

Yuusuf Sharif (debutant) – Gaus – Ayouba Swaray (debutant)

Skeid åpnet kampen best, og VFK ble presset bakover. 10 minutter ut i omgangen fikk Oslo-laget idømt en særdeles tvilsom straffe, som ble satt sikkert i mål. 1-0!

Etter dette jevnet kampen seg ut, og en relativt sjansefattig omgang ebbet ut med ettmålsledelse til Skeid.

I 2. omgang overtok VFK banespillet, og eide kampen. Skeid skapte noen få store muligheter på kjappe overganger, blant annet en straffe som Terje reddet mesterlig, men VFK-gutta dominerte banespillet totalt, og produserte mange farlige målsjanser. Dessverre ville ikke ballen i mål, til tross for at VFK flere ganger spilte seg alene med en særdeles god og heldig Skeid-keeper. Dermed endte kampen med en ufortjent Skeid-seier.

I den andre kampen var det Raufoss som sto for tur. Raufoss er et fotballag som har kjempet om opprykk til Eliteserien i flere av de siste 10-15 årene, men laget spiller nå i 2. divisjon. I fjor ble de nr.2 i sin avdeling.

VFK (4-3-3)

Halvor

Jon – Håvard – Marius Engedal (debutant) – Simen

Preben – Simon – Frank

Thore (debutant) – Gaus – Ayouba

Thore Ulstein med a-lags debut i helga

 

Raufoss startet kampen med å presse VFK høyt i banen, men etter å ha blitt overspilt noen ganger la de seg fort ned i lavt press og satset på kontringer.

VFK dominerte etter dette kampen fullstendig, men Raufoss scoret det første målet. En soleklar offside ble ignorert av linjedommeren, og alene med keeper gjorde Raufoss-angriperen ingen feil. 1-0! VFK fortsatte å dominere banespillet resten av omgangen, uten å skape veldig mange målsjanser.

I 2. omgang ble VFK-overtaket enda mer dominant, og det ble skapt store målsjanser på løpende bånd. I løpet av omgangens første 30 minutter var VFK fire ganger alene med Raufoss-keeperen, uten å klare å omsette sjansene i mål. I tillegg skapte VFK flere andre scoringsmuligheter, men ufattelig nok endte ingen av dem i nettet bak banens beste spiller.

I steden fikk Raufoss en kontringsmulighet, og et glimrende skudd fra 25 meter duppet over Halvor og i mål. 2-0!

VFK fortsatte å produsere målsjanser, men det ville seg bare ikke. Ballen ville rett og slett ikke i mål! To minutter før slutt scorte Raufoss på sin andre målsjanse i omgangen. En markeringssvikt i feltet ble heddet kontant i mål, og 3-0 ble sluttresultatet. Et meget merkelig resultat sett ut i fra spill og sjanser.

Alt i alt var dette en meget positiv helg for VFK-gutta. Hele fem debutanter fikk prøvd seg på dette nivået, og samtlige presenterte seg på en fin måte. Ekstra morsomt var det å se en respektløs egenprodusert unggutt (Thore Ulstein), som flere ganger rundet sin oppasser før han måtte ut med skade etter 45 minutter. I tillegg var det gøy å observere at VFK dominerte banespillet i begge helgens kamper, til tross for god motstand.

Spesielt var VFK-gutta gode i frispillingsfasen og i gjenvinningsfasen (som var fokus). Mens det fortsatt er mye å gå på i oppspills-, gjennombrudds- og avslutningsfasen. I tillegg skal vi bli enda strammere defensivt. Men dette skal vi bruke vinteren på å bli steingode på. Vær du trygg!:)